Specials - Kampioen zijn is plezant!

Jarenlang telde de slechtst presterende cafévoetbalploeg van het land (de Kampioenenploeg uiteraard) ontelbare supporters en scoorde de dolkomische televisiereeks hoge kijkcijfers boven één miljoen.

Een speciaal huldeboek, met de toepasselijke titel Kampioen zijn is plezant!, verschijnt naar aanleiding van het allerlaatste seizoen en kwam tot stand in samenwerking met de openbare omroep. Een uniek boek over een uniek programma, want met meer dan 270 afleveringen is FC De Kampioenen de langstlopende fictiereeks die Vlaanderen ooit gekend heeft.

Terugblikkend op meer dan twintig jaar FC De Kampioenen passeren alle hoofdpersonages uitgebreid de revue, komt uiteraard ook de succesvolle strip aan bod en krijgt de lezer veel verrassende anekdotes, ontelbare nooit eerder gepubliceerde foto's en een exclusieve blik achter de schermen. Een onvergetelijke en blijvende herinnering aan het lievelingsprogramma van vele, vele kijkers over alle generaties heen.

Rik Stallaerts, de auteur van het boek, is producer bij de VRT en tekende voor De jaren van verstand, Daar is de deur!, Groot licht en 50 jaar TV. Sinds 2004 is hij producer bij FC De Kampioenen. Als goed geplaatste insider kent hij alle betrokkenen, heeft hij toegang tot een schat aan informatie en weet hij alle aspecten van FC De Kampioenen boeiend te vertellen. Samen met Robbe De Hert schreef hij ook het boek Binnenkort in deze zaal, een kroniek van 100 jaar Belgische filmaffiches.

Uitgave: 10 november 2010
Aantal: 160 pagina's