Nieuwsarchief 2013Het laatste nieuws rond FC De Kampioenen verschijnt op deze pagina. Zeker de moeite waard om wekelijks te controleren, mijn gedacht!

23/12/2013: "Sterkste openingsweekend ooit voor een Belgische film"


De F.C. De Kampioenen-film Kampioen zijn blijft plezant heeft het sterkste openingsweekend ooit voor een Belgische film achter de rug. Dat laat de verdeler van de film, Independent Films, weten in een persbericht.

De film, die vorige week woensdag in de zalen kwam, overschreed op zaterdagavond de kaap van 100.000 betalende toeschouwers. Ondertussen zijn na vijf dagen al 130.000 mensen de film gaan bekijken. Het gaat volgens Independent Films om het sterkste openingsweekend van een Belgische film.

In de film trekken de voetballers van F.C. De Kampioenen naar het zuiden van Frankrijk voor een vriendschappelijke voetbalwedstrijd, maar wat een leuk uitstapje moest worden, wordt algauw een nachtmerrie.

Tekst: Deredactie.be | Foto: VRT


10/12/2013: F.C. De Kampioenen film in première in Antwerpen


De langverwachte langspeelfilm van F.C. De Kampioenen is in Antwerpen in première gegaan. De acteurs kwamen aan in een bus die van betere kwaliteit is dan die in de film.

Honderden fans woonden de feestelijke première van de eerste langspeelfilm van F.C. De Kampioenen bij. "Ik vind F.C. De Kampioenen echt grappig en het is voor het hele gezin", zei een moeder die met haar kinderen aanwezig was.

De acteurs kregen een ster in Metropolis in Antwerpen. "Het is meer dan een fijn moment, het is zalig", aldus Ben Rottiers, die de rol van Pol De Tremmerie voor zijn rekening neemt in de serie en de film.

Ook Ann Tuts (Doortje) en Herman Verbruggen (Markske) waren blij met alle aandacht op de rode loper. "De mensen zijn warm. Ik vind dat leuk", zei Tuts. Verbruggen blijft zich verbazen over het succes. "Op een of andere manier blijf ik dat onwaarschijnlijk vinden, wat surrealistisch ook", klonk het.

In de film trekken de voetballers van F.C. De Kampioenen naar het zuiden van Frankrijk voor een vriendschappelijke voetbalwedstrijd, maar wat een leuk uitstapje moest worden, wordt algauw een nachtmerrie. De film loopt vanaf volgende week woensdag in Vlaanderen.

Tekst: Deredactie.be | Foto: VRT


07/10/2013: De winnaars van de stripwedstrijd!

Wisten dat inspecteur Porei een hoofdrol heeft in de Vertongen & Co-strips en krijgen binnenkort een stripalbum in de bus:

Monica Engelborghs, Maasmechelen
Jordy Valckeneire, Sint-Amandsberg
Frederique Farezyn, Sint-Niklaas
Armando Evers, Antwerpen
Sabine Plessers, Scherpenheuvel
Tom Sinée, Sint-Joris-Winge
Silke Dispersyn, Kapellen
Ria Soete, Boezinge
Jos Boudewijns, Wortel
Ann Moyaert, Gistel

Proficiat aan de winnaars! Geen getreur wie niet gewonnen heeft.. Binnenkort vind je een nieuwe wedstrijd op onze website.

Tekst: FC-De-Kampioenen.be | Foto: Standaard Uitgeverij11/09/2013: Ben jij ook een gepatenteerde pestkop?

Vanaf nu in de winkel: De gepatenteerde pestkoppen, een nieuw verhaal van Vertongen & Co.

Paulien gaat naar school. Door tussenkomst van Bieke is Mark in dezelfde school aan de slag als assistent van de aannemer. De aannemer in kwestie is Dikke Jo, die Mark nog kent van op de schoolbanken. Toen ze samen schoolliepen, koos Dikke Jo Mark Vertongen steevast uit als slachtoffer voor zijn pesterijen. Zoveel jaren later blijkt dat er niet veel is veranderd: Mark wordt opnieuw getreiterd en gepest door Dikke Jo. Diens zoontje, Paultje, zit bij Paulien in de kleuterklas. En ook Paultje blijkt een pestkop te zijn, net zoals zijn vader. Hij richt zijn pijlen bij voorkeur op de arme Paulien.

Intussen arriveert er een stel Indische zakenlui bij de bank om de hoek. Ze komen er een lading waardevolle diamanten in de kluis deponeren. Inspecteur Porei moet een oogje in het zeil houden ...

Tekst: FC-De-Kampioenen.be | Foto: Standaard Uitgeverij


01/09/2013: Dit najaar verschijnen er heel wat Kampioenenspecials!

De populariteit van F.C. De Kampioenen blijft enorm. In de zomer keken dagelijks meer dan 700.000 mensen naar de heruitzendingen. Het is dan ook niet moeilijk om te voorspellen dat de Kampioenenspecials een succes worden!

Super vriendenboek (16 september 2013)
Wij, De Kampioenen, vormen een grote familie. En dan kan een vriendenboek niet ontbreken. Om het goede voorbeeld te geven hebben Markske, Carmen, Fernand, Pascale, Boma en co. elk al een pagina ingevuld. Met handtekening en al! En dan is het de beurt aan vrienden en familie!

Knotsgek pretboek (14 oktober 2013)
Al wie beweert dat Markske een dom kieken is, zal op andere gedachten komen als hij de puzzels en raadsels in dit boek oplost. En ook de andere Kampioenen stellen ons met veel plezier op de proef. Laat je hersenen maar gezellig breken en kraken!

Waar of niet waar? (14 oktober 2013)
Het ultieme quizboek dat maar een doel heeft: ontdekken wie er het meeste weet over F.C. De Kampioenen. Met tientallen stellingen met telkens dezelfde vraag: waar of niet waar? Lijkt eenvoudig, maar wie altijd puur moet raden zal alvast geen kampioen spelen!


Tekst: FC-De-Kampioenen.be | Foto's: Manteau


07/08/2013: Een nieuwe Kampioenenstrip! Wie gaat hem halen?

Vergeet de boeken en de film: de parodie op de Vijftig tinten-trilogie is een feit, toch wat de titel betreft want daar houdt de knipoog op. Vanaf vandaag is Vijftig tinten paarsblauw, de nieuwe strip van F.C. De Kampioenen, verkrijgbaar!

Kolonel Van de Sijpe wordt door zijn collega kolonel Sabelsleper uitgedaagd tot een duel. Kolonel Sabelsleper heeft in zijn regiment een bokskampioen van jewelste. Van de Sijpe neemt de handschoen op: een van zijn mannen zal in een boksmatch uitkomen tegen de kampioen. Xavier wordt aangeduid als trainer. Hij moet oud-bokser sergeant Senne Stevens klaarstomen voor de match. Mark Vertongen wordt uitgekozen als sparringpartner. Bieke heeft geen goed oog in de onderneming, wanneer haar Mark bont en blauw thuiskomt van de training... Maar Marks enthousiasme is niet te temperen...

Tekst: FC-De-Kampioenen.be | Foto: Standaard Uitgeverij


28/06/2013: Tranen op de Kampioenenset

De binnenopnames in studio 6 en 7 voor de film van FC De Kampioenen zijn net afgelopen. Bij Videohouse in Vilvoorde vonden de laatste opnames plaats. Tijdens een interview voor Radio 2 kreeg Marijn Devalck het moeilijk. Hij neemt voor de tweede keer afscheid van zijn goede vrienden, de Kampioenen. Maar liefst 21 seizoenen lang vertolkte Marijn de rol van Balthazar Boma.

De Kampioenen worden uitgenodigd door een oude vriend van voorzitter Boma voor een vriendschappelijke wedstrijd. In het zuiden van Frankrijk moeten ze een match spelen tegen het plaatselijke Saint-Tintin. Wat een leuke reis moest worden, loopt echter helemaal verkeerd met Fernand Costermans als reisleider.

Hoe dat allemaal gaat aflopen, kan je vanaf 18 december in de bioscopen zien. De Kampioenen draaiden vandaag hun laatste dag in de studio. Binnenkort mogen ze nog één keer naar Frankrijk voor de opnames aan een zwembad in Rijsel. En dan is het echt gedaan met F.C. De Kampioenen...

Klik hier en bekijk de foto's in grotere kwaliteit op onze Facebookpagina.

Tekst: Showbizzsite | Foto: Peter De Smedt


02/05/2013: F.C. De Kampioenen filmen momenteel in Frankrijk

In het Franse Grasse zijn Skyline Entertainment, Eén en Independent Films volop bezig met de opnames voor de langverwachte bioscoopfilm van 'F.C. De Kampioenen'. In die avontuurlijke familiefilm reizen De Kampioenen naar Frankrijk voor een vriendenmatch tegen Saint-Tin-Tin. In de scène die op de avond van donderdag 2 mei wordt ingeblikt, vallen De Kampioenen ongevraagd binnen op het feest van een steenrijke emir.

Eind april gingen de opnames voor de bioscoopfilm van de razend populaire televisiereeks 'F.C. De Kampioenen' van start. Daarin reizen De Kampioenen naar Frankrijk voor een vriendenmatch tegen Saint-Tin-Tin, op uitnodiging van Tartuffe, een vriend van voorzitter Balthasar Boma. Maar wat een fijne vakantie moest worden, loopt helemaal anders af dan de Kampioenen gedacht hadden.

Alle hoofdacteurs van het 21ste en laatste seizoen van 'F.C. De Kampioenen' spelen ook mee in de film: Marijn Devalck, Machteld Timmermans, Niels Destadsbader, Johny Voners, Loes Van den Heuvel, Ben Rottiers, Ann Tuts, Herman Verbruggen, An Swartenbroekx, Danni Heylen, Tuur De Weert en Jaak Van Assche. Mike Verdrengh speelt op zijn beurt de rol van antagonist Albert Tartuffe en Joyce Beullens kruipt in de huid van Carlita, een liftend meisje dat De Kampioenen onderweg oppikken.

Momenteel wordt er gedraaid in Zuid-Frankrijk. In de scènes die op woensdag 1 mei en donderdag 2 mei worden opgenomen, gaan De Kampioenen 'partycrashen' op het feest van een rijke emir.

Nachtopnames
Voor de nachtopnames van 1 en 2 mei trekken cast en crew naar Château Diter, een grandioos renaissancelandgoed in Grasse, aan de Franse Rivièra.

In de film spelen die scènes zich af tijdens een feest van een steenrijke emir (Amid Chakir). De Kampioenen zijn het kasteel van de sjeik binnengedrongen op zoek naar Albert Tartuffe (Mike Verdrengh), met wie ze nog een eitje te pellen hebben. Wanneer ze Tartuffe vinden, komt het tot een vechtpartij, maar dat is buiten de sjeik en zijn rechterhand (Mourade Zeguendi) gerekend. Zij laten De Kampioenen inrekenen door de bewakers.

- Op woensdag 1 mei vinden de opnames buiten plaats, voor het kasteel. Die dag brengt de filmploeg de chaotische situatie in beeld die ontstaat wanneer De Kampioenen binnenvallen op het feest van de sjeik. In het tumult vallen verscheidene Kampioenen in het water.


- Op donderdag 2 mei wordt er in het kasteel opgenomen. Dan staan De Kampioenen oog in oog met de sjeik, en leggen ze aan de hand van het contract dat ze met Tartuffe hebben afgesloten uit hoe de vork in de steel zit.


Ook opnames in België
Momenteel wordt er enkel gedraaid in Frankrijk, maar in juni worden de opnames in België verdergezet. De bioscoopfilm van 'F.C. De Kampioenen' wordt half december in de zalen verwacht.


De makers
Voor het scenario van de film sloegen vier schrijvers de handen in elkaar: Hec Leemans, de auteur van de populaire stripreeks van 'F.C. De Kampioenen', actrice An Swartenbroekx, die de rol van Bieke speelt in de reeks en verscheidene scenario’s schreef voor de reeks, Bart Cooreman, een van de scenaristen van 'F.C. De Kampioenen', en Johan Gevers, een van de regisseurs van de reeks. Johan Gevers zal de bioscoopfilm ook regisseren. De productie van de film is in handen van Skyline, de makers van de Eén-reeks Salamander en de bioscoopfilm Groenten uit Balen.Klik hier en bekijk de foto's in grotere kwaliteit op onze Facebook-pagina.

Foto's en tekst: VRT - Luk Monsaert


24/04/2013: Knotsgekke Kampioenenstrips!

Waar de soap op televisie eindigde in februari 2011, gaan de auteurs van de stripreeks lustig door. Van de Kampioenenstrips verschenen reeds 75 exemplaren. Blijkbaar kan de jeugd nog steeds de avonturen van Xavier, Markske, Bieke en al die anderen smaken.

F.C. De Kampioenen-album 77: Vijftig tinten paarsblauw (7 augustus 2013)
Kolonel Van de Sijpe wordt door zijn collega kolonel Sabelsleper uitgedaagd tot een duel. Kolonel Sabelsleper heeft in zijn regiment een bokskampioen van jewelste. Van de Sijpe neemt de handschoen op: een van zijn mannen zal in een boksmatch uitkomen tegen de kampioen. Xavier wordt aangeduid als trainer. Hij moet oud-bokser sergeant Senne Stevens klaarstomen voor de match. Mark Vertongen wordt uitgekozen als sparringpartner. Bieke heeft geen goed oog in de onderneming, wanneer haar Mark bont en blauw thuiskomt van de training... Maar Marks enthousiasme is niet te temperen...

Vertongen & Co -album 6: De gepatenteerde pesters (11 september 2013)
Paulien gaat naar school. Door tussenkomst van Bieke is Mark in dezelfde school aan de slag als assistent van de aannemer. De aannemer in kwestie is DIKKE JO, die Mark nog kent van op de schoolbanken. Toen ze samen schoolliepen, koos Dikke Jo Mark Vertongen steevast uit als slachtoffer voor zijn pesterijen. Zoveel jaren later blijkt dat er niet veel is veranderd: Mark wordt opnieuw getreiterd en gepest door Dikke Jo. Diens zoontje, Paultje, zit bij Paulien in de kleuterklas. En ook Paultje blijkt een pestkop te zijn, net zoals zijn vader. Hij richt zijn pijlen bij voorkeur op de arme Paulien... Intussen arriveert er een stel Indische zakenlui bij de bank om de hoek... Ze komen er een lading waardevolle diamanten in de kluis deponeren. Inspecteur Porei moet een oogje in het zeil houden...

F.C. De Kampioenen-album 78: Dokter Jekyll en Mister Vertongen (9 oktober 2013)
Mark Vertongen lijkt verward. Soms komt hij niet opdagen bij Radio Hallo. Tot grote ergernis van de voorzitter blijft hij ook weg van de voetbaltraining. Op een keer komt hij laat in de nacht thuis. Hij kan zich niet herinneren waar hij geweest is. Bieke begint zich zorgen te maken. In de pers duiken berichten op over brutale roofovervallen. Een zwaarbewapende motorrijder heeft een bus met gepensioneerden overvallen. Dan is er ook nog een overval op een casino, waarbij heel veel geld wordt buitgemaakt. Op een opname van een bewakingsvideo wordt Mark Vertongen herkend als overvaller. Bieke schrikt zich rot wanneer 's ochtends de politie voor de deur staat om Mark te arresteren. Wat is er allemaal aan de hand?

F.C. De Kampioenen-special: 3-2-1 ACTIE! (6 november 2013)
Als echte fan weet je ongetwijfeld dat de Kampioenen al eens gevraagd zijn voor een tv-serie. Maar nu is het menens, want Freddy Focus heeft ze gevraagd om mee te spelen in een film. Carmen heeft al meteen een afspraak gemaakt bij de kapper en de visagiste. Ook de andere Kampioenen zien een gratis verblijf in de Provence wel zitten. Hoe dat verhaal afloopt, lezen jullie in album 79. Maar tussen de shoots door is er uiteraard wat vrije tijd en dat vullen onze Kampioenen maar al te graag op met een strip of een spelletje uit De Filmspecial natuurlijk. Met Alle hens aan dek - Carmen in het nieuw - De Kampioenen in Pampanero.

F.C. De Kampioenen-album 79: De Kampioenen van de filmset (11 december 2013)
Freddy "Suske" Focus heeft filmplannen. Hij heeft een script (zegt hij), maar geen acteurs en geen geld. Niet getreurd echter: de regisseur slaagt erin om Balthazar Boma van de Boma Vleesindustrie warm te maken voor zijn project. Boma zal het geld voor de film voorschieten. Hij wordt hierbij meteen tot producent gebombardeerd. En de acteurs? Geen nood: de Kampioenen zullen alle rollen vervullen. Sommigen zien het wel zitten: Carmen droomt al van Hollywood. De film zal gedraaid worden in de Provence, in de streek rond de Mont Ventoux. Het aanlokkelijke idee om een paar weken in een zonnige streek door te brengen op kosten van Boma, haalt de meesten over de streep. Wanneer de ploeg in de Provence neerstrijkt, blijkt Freddy Focus er eigenzinnige principes op na te houden.Foto's en tekst: Standaard Uitgeverij


05/04/2013: Mike Verdrengh krijgt hoofdrol in film F.C. De Kampioenen

Op zondag 28 april starten de opnames van de F.C. De Kampioenen-film. Met daarin een onverwachte hoofdrolspeler: de 67-jarige Mike Verdrengh. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Mike Verdrengh speelt de rol van Albert Tartuffe, de voorzitter van een voetbalclub en een oude vriend van voorzitter Balthazar Boma (Marijn Devalck). In de bioscoopfilm wil Balthazar Boma, voorzitter van FC De Kampioenen, stoppen met de ploeg en zich in een wijnkasteel in de Provence vestigen met zijn jonge echtgenote. Om het leed te verzachten, nodigt Boma de hele ploeg uit in Zuid-Frankrijk voor een vriendenmatch tegen Saint Tintin, de ploeg van Tartuffe. Dat leidt tot een zeer bewogen busreis.

'We zijn ontzettend blij dat Mike heeft ingestemd om een hoofdrol te spelen in de film', zegt Eric Wirix, producent van Skyline Entertainment. 'Na zijn formidabele prestatie in Salamander, hebben we Mike kunnen overtuigen om de antagonist van Boma te worden. Marijn en Mike hebben elkaar uiteraard al gezien en ik kan nu al met veel plezier melden dat het met die twee straks 'bingo' zal zijn op het witte doek'.

De film gaat wellicht in december in première.

Tekst: Het Laatste Nieuws | Foto: vtm


16/03/2013: Kampioen zijn blijft plezant!

De fans hebben er even op moeten wachten, vanaf april 2013 is het eindelijk zo ver. Dan starten de opnames van de bioscoopfilm van F.C. De Kampioenen. Alle acteurs die in het laatste seizoen van de populaire reeks te zien waren, zullen daarin hun opwachting maken. De bioscoopfilm moet half december in de bioscoopzalen verschijnen.

Balthazar Boma, voorzitter van FC De Kampioenen, wil stoppen met de ploeg en is van plan zich in een wijnkasteel in de Provence te vestigen met zijn jonge echtgenote. Om het leed te verzachten, nodigt Boma de hele ploeg uit in Zuid-Frankrijk voor een vriendenmatch tegen St. Tintin. Dat leidt tot een zeer bewogen busreis.

Foto en tekst: Skyline Entertainment


13/03/2013: Veel leesplezier met de Kampioenen!

Goed nieuws voor al wie verzot is van de strips en specials van F.C. De Kampioenen. Vanaf vandaag ligt namelijk het 75ste stripalbum, Hello Poepa, in de winkels. En wat denk je van een avondje moppen tappen bij F.C. De Kampioenen? Dat kan niet anders dan een rijke oogst knotsgekke moppen opleveren!

F.C. De Kampioenen-album 75: Hello Poepa
Boma krijgt bezoek van zijn zoon. Een liefdeskind van 30 jaar geleden, waar hij uiteraard geen weet van had. Deze zoon, Arthur, is het sprekende evenbeeld van Balthazar Boma. Zelfde snor, zelfde streken, zelfde smaak voor de vrouwtjes. Alleen is hij dertig jaar jonger. Zijn komst zorgt voor de nodige verwarring bij de Kampioenen. Bovendien overtuigt Arthur zijn poepa ervan om het veld om te vormen tot een golfterrein! Is dit het einde van de Kampioenen?

F.C. De Kampioenen-special: Super moppenboek
Dat de Kampioenen soms een heel apart gevoel voor humor hebben hoeft geen betoog. En dat er wellicht geen dankbaardere figuren zijn om een moppenboek mee te vullen, zullen weinigen tegenspreken. En dat het in de praktijk ook echt werkt, bewijst de bonte collectie moppen in dit boek!

Berichtje voor alle fans: het Super Zoekboek van F.C. De Kampioenen is herdrukt en vanaf deze week weer te koop!Foto en tekst: Standaard Uitgeverij


31/01/2013: VRT bevestigt: FC De Kampioenen-film dit jaar in de zalen!

De fans hebben er even op moeten wachten, maar half april is het eindelijk zo ver. Dan gaan Eén en Skyline Entertainment van start met de opnames van de bioscoopfilm van F.C. De Kampioenen. Alle acteurs die in het laatste seizoen van de populaire reeks te zien waren, zullen daarin hun opwachting maken. De bioscoopfilm moet half december in de bioscoopzalen verschijnen.

Half april starten Eén en Skyline met de opnames van de langverwachte bioscoopfilm van F.C. De Kampioenen. De financiering wordt op dit moment nog verder op punt gesteld. Eén en Skyline hebben er vertrouwen in dat de lopende onderhandelingen met potentiële partners en sponsors de nodige extra middelen zullen kunnen genereren.

Half april trekken alle acteurs van F.C. De Kampioenen naar het zuiden van Frankrijk voor opnames en in juni wordt er in België gedraaid. De film wordt een humoristische avonturenfilm, waarin de Kampioenen naar Frankrijk reizen voor een vriendenmatch tegen Saint-Tintin, op uitnodiging van een vriend van hun voorzitter Balthazar Boma. Maar wat een fijne vakantie moest worden, loopt helemaal anders af dan de Kampioenen gedacht hadden.

Alle hoofdacteurs van het 21ste en laatste seizoen van F.C. De Kampioenen spelen ook mee in de film: Marijn Devalck, Machteld Timmermans, Niels Destadsbader, Johny Voners, Loes Van den Heuvel, Ben Rottiers, Ann Tuts, Herman Verbruggen, An Swartenbroekx, Danni Heylen, Tuur De Weert en Jaak Van Assche. De bioscoopfilm van F.C. De Kampioenen wordt half december in de zalen verwacht.
DE MAKERS
Voor het scenario sloegen vier schrijvers de handen in elkaar: Hec Leemans, de auteur van de populaire stripreeks van F.C. De Kampioenen, actrice An Swartenbroekx, die de rol van Bieke speelt in de reeks en verscheidene scenario's schreef voor de reeks, Bart Cooreman, een van de scenaristen van F.C. De Kampioenen, en Johan Gevers, een van de regisseurs van de reeks. Johan Gevers zal ook de bioscoopfilm regisseren. De productie van de film is in handen van Skyline, de makers van de Eén-reeks Salamander en de bioscoopfilm Groenten uit Balen.Foto en tekst: VRT


30/01/2013: FC De Kampioenen-film komt er tegen de kerstperiode!

Acteur Johny Voners was woensdag te gast in studioTVL. Dat is een namiddagprogramma op de regionale zender TV-Limburg. De presentatrice vroeg hem naar de plannen van de FC De Kampioenen-film. Komt die er nu of niet?

Johny Voners antwoordde 'Vanaf eind april beginnen we te filmen. We zitten dan met de hele ploeg in het Zuiden van Frankrijk'. Hij vermoedde dat de film er zal zijn tegen de Kerstperiode. Over het scenario mocht hij nog niets vertellen. Ook Marijn Devalck bevestigt dat de film er komt. "We zullen een veertigtal draaien in Frankrijk. Nadien wordt er ook gefilmd in ons land."

De film krijgt geen steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. "Puur commerciële films liggen daar wat moeilijk en dat is ook normaal", zegt Marijn Devalck.

Met uitzondering van Dimitri De Tremmerie (Jacques Vermeire) zullen alle Kampioenen in de film te zien zijn. 'Door het drukke schema van zijn zaalshow slaagden we er niet in de agenda's op elkaar af te stemmen. Bovendien ging het om een klein rolletje dat de fans waarschijnlijk zou teleurstellen', zegt zijn manager Thomas Lowette.

Meer informatie over de FC De Kampioenen-film >>>Foto en tekst: VRT en TVvisie


17/01/2013: Een avondje moppen tappen bij F.C. De Kampioenen!

Voor één keer hopen we dat het geen mooi weer wordt tijdens het voorjaar. Dan hebben we namelijk tijd zat om binnen te spenderen, met een special van FC De Kampioenen in de hand. Er verschijnen dit voorjaar drie nieuwe FC De Kampioenen-specials. Mijn gedacht!

Paulientje presenteert: de vijfde omnibus (16 januari 2013)
Voor wie ze allemaal in een handige bundeling wil verzamelen, is dit de vijfde omnibus van FC De Kampioenen. In deze omnibus vind je niet minder dan vijf albums.

21. Kampioenen aan zee
22. Boma in de coma
23. De dader heeft het gedaan
24. De wereldkampioenen
25. Sergeant Carmen

Super moppenboek (15 maart 2013)
Dat de Kampioenen soms een heel apart gevoel voor humor hebben hoeft geen betoog. En dat er wellicht geen dankbaardere figuren zijn om een moppenboek mee te vullen, zullen weinigen tegenspreken. En dat het in de praktijk ook echt werkt, bewijst de bonte collectie moppen in dit boek!

De Kampioentjes-special (8 mei 2013)
ALLE FANS VAN DE KLEINE KAMPIOENEN, OPGELET, WANT ZE ZIJN TERUG. Markske, Boma en de anderen beleven opnieuw hun jeugd. Geniet van extra veel stripplezier en speel samen met de Kampioenen het spannende bikkelspel of het hinkelspel voor beginners.

42. De lastige Kampioentjes
58. Het geheim van de Kampioentjes
66. Kampioentjes verliefd
Foto en tekst: Standaard Uitgeverij